Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Március 16. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Szünetel a vasúti forgalom a horvát, szlovén és ukrán határon

Szünetel a vasúti forgalom a horvát, szlovén és ukrán határon

A horvát, a szlovén és az ukrán vasúttársaság nem indít és nem is fogad vonatokat Magyarországról - közölte a Mávinform vasárnap az MTI-vel.

Azt írták: horvát vasúttársaság már vasárnap sem fogadja Gyékényesen a 204-es számú, a budapesti Déli pályaudvar és Zágráb közötti Agram nemzetközi gyorsvonatot, és nem indítják el Zágrábból Budapestre a 201-es számú Agram gyorsvonatot.

Mivel szünetel a vonatforgalom a gyékényesi vasúti határátkelőnél, az Agram gyorsvonat csak a belföldi forgalomban közlekedik Budapest és Gyékényes között.

Hozzátették: a horvát határszakaszon a magyarbólyi vasúti határátkelőnél továbbra is közlekedhetnek a vonatok a kishatárforgalomban Pélmonostor felé.

A Mávinform tájékoztatása szerint a szlovén vasút hétfőn 0.00 órától nem fogad és nem is indít személyszállító vonatokat Magyarországra.

A budapesti Déli pályaudvar és Ljubljana közötti 246/247-es számú Citadella nemzetközi gyorsvonatpár ezért csak belföldi forgalomban közlekedik Budapest és Őriszentpéter között.

Hozzátették: a szlovén határszakaszon a Zalaegerszeg és Őrihodos közötti kishatárforgalomban sem közlekednek a személyvonatok.

Az ukrán vasút keddtől zárja le a Záhony és Csap közti ukrán vasúti határállomást - írták. Ezért az EC 140/147-es számú Hortobágy EuroCity vonatok hétfőtől már nem továbbítanak Bécs és Kijev között közlekedő kocsit.

A 34/33-as számú Latorca InterCity vonatpár munkácsi és csapi kocsijai további intézkedésig hétfőn indulnak utoljára. Záhonyból az utolsó vonat Csapra hétfőn 20:41-kor indul - közölték.

Címkék: határ, vasút, vonat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére