Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Január 15. 15:08, kedd | Belföld
Forrás: police.hu

Tacskót mentettek a jeges Tiszából

Tacskót mentettek a jeges Tiszából

A Tokaji Rendőrőrs munkatársai megmentették az otthonából elszökött és bajbajutott kisállat életét és visszaadták gazdájának.

A Tokaji Rendőrőrs munkatársai január 14-én 8 óra 50 perckor Tokajban a Bajcsy-Zsilinszky utcán látták el szolgálati feladataikat, amikor arra lettek figyelmesek, hogy egy férfi a Tisza partja felé szalad kezében egy kötéllel. Az egyenruhások a férfi után indultak, amikor meglátták, hogy egy kutyát próbál egy kötél segítségével a jeges vízből kimenteni. A kutyus azonban nem értette, hogy meg kellene ragadnia az elé dobott kötelet. A rendőrök azonnal bekapcsolódtak a kutyamentésbe. Az egyikük egy ágat lógatott be a jószágnak, amit az eb szájával meg is fogott, azonban a gally eltört, amikor a rendőrök ki akarták vele húzni a partra. A kisállat ereje elfogyni látszott és elkezdett süllyedni a víz alá. Ekkor Csontos Gábor zászlós, kollégája, Hudák Norbert főtörzszászlós biztosítása mellett a befagyott folyón elment az időközben elsüllyedt kisállatig, majd a víz alól kiemelte és ölben a partra vitte.

A teljesen kimerült, reszkető ebet a rendőrök egy pokrócba tekerték és bevitték a Tokaji Rendőrőrsre, ahol megszárították, felmelegítették.

Később az egyenruhások kiderítették ki a kutya tulajdonosa és értesítették, hogy menjen a kisállatért.

A férfi hálásan megköszönte a rendőrök munkáját és épségben hazavitte szálkásszőrű tacskóját.

Címkék: rendőr, tacskó, tisza

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.