Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Június 21. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Tavalyi költségvetési maradványok felhasználásáról döntött a kormány

Tavalyi költségvetési maradványok felhasználásáról döntött a kormány

Tavalyi költségvetési maradványok felhasználásáról döntött a kormány: egyebek mellett a Magyar Nemzeti Kereskedőháznak és az Országos Mentőszolgálatnak juttatnak pluszpénzt - derült a Magyar Közlöny legfrissebb számából.

A kormányhatározat értelmében a kabinet a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. tőkeemelésére majdnem 1,7 milliárd forintot szán.

Fővárosi, megyei és járási kormányhivatalok összesen 906 millió forinthoz jutnak. Óvodai férőhely-ővítési pályázatokra majdnem félmilliárd forintot lehet felhasználni.

A kormány átcsoportosít 207 millió forintot az Országos Mentőszolgálatnak a Miniszterelnökség céltartalékából a központi költségvetési szerveknél foglalkoztatottak idei juttatásaira.

A rendelet értelmében felhasználható a Földművelésügyi Minisztériumnál keletkezett 373 millió forintnyi, az uniós fejlesztések fejezetnél keletkezett 2,2 milliárd forintnyi, kötelezettségvállalással nem terhelt maradvány.

Továbbá a kormány engedélyezte, hogy felhasználják az Országgyűlés Hivatalánál keletkezett 967 millió forintnyi és az Emberi Erőforrások Minisztériuma fejezetnél keletkezett 544 millió forintnyi kötelezettségvállalással terhelt maradványt.

A kormány döntése szerint felhasználható a Földművelésügyi Minisztériumnál keletkezett 104 millió forintnyi és az Emberi Erőforrások Minisztériumnál keletkezett 1,9 milliárd forintnyi, eredetileg kötelezettségvállalással terhelt költségvetési maradvány is, ezek a pénzek a kötelezettségvállalás meghiúsulása miatt váltak felhasználhatóvá.

Címkék: költségvetés, pénz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben