Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Március 23. 05:01, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Télies idő lesz a következő napokban

Télies idő lesz a következő napokban

Télies idő lesz a következő napokban, havazásra és mínuszokra kell készülni. A hét második felében melegszik az idő, a hétvégén helyenként ismét 20 fok közeli értékek lehetnek

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.

Hétfőn néhány órás napsütés inkább csak a Kisalföld, illetve az Alpokalja térségében fordulhat elő. Az Alföldön, valamint a Dél-Dunántúlon többfelé, északabbra kevesebb helyen várható havazás, hószállingózás, amely napközben helyenként havas esőbe is átválthat. A szél erős, az Északi-középhegység, az Észak-Alföld, továbbá a Nyugat-Dunántúl környékén viharos lesz. A déli tájakon a szél néhol hordhatja a havat. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 7 és mínusz 2 fok között alakul, de a derült, szélcsendes részeken hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet plusz 1 és 6 fok között valószínű.

Kedden általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, de az északi, északkeleti megyékben szakadozottabb lehet a felhőzet, helyenként akár hosszabb időre is kisüthet a nap. Az ország déli felén többfelé, északabbra kevesebb helyen valószínű havazás. A szél többfelé erős, helyenként viharos lesz. A minimumhőmérséklet általában mínusz 6 és 0 fok között alakul, de néhol ennél hidegebb is lehet. A maximumhőmérséklet 0 és plusz 8 fok között várható.

Szerdán többfelé várható csapadék, kezdetben általában havazás, majd főleg a Dunától keletre - mielőtt megszűnik a csapadék - havas eső, eső is. A leghidegebb órákban általában mínusz 5 és 0 fok között, napközben 0 és plusz 7 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön nyugaton több helyen lehet vegyes halmazállapotú csapadék, amely fokozatosan megszűnik. Helyenként erős lehet a szél. A minimumhőmérséklet általában mínusz 3 és plusz 2, a maximumhőmérséklet plusz 4 és 16 fok között várható, nyugaton a legalacsonyabb, északkeleten a legmagasabb értékekkel.

Pénteken nyugaton kevesebb, keletebbre több napsütés valószínű. Inkább csak a Dunántúlon alakulhat ki helyenként kisebb eső, zápor. Néhol erős lehet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5, a legmagasabb hőmérséklet 9 és 18 fok között valószínű, keleten lesz a melegebb.

Szombaton és vasárnap néhol fordulhat elő zápor. A minimumhőmérséklet mindkét nap mínusz 1 és plusz 6 fok között valószínű. A nappali maximumok szombaton 11 és 18, vasárnap 12 és 19 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.