Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Augusztus 14. 22:18, kedd | Belföld
Forrás: mno.hu

Temérdek fejcsere a rendőrségnél

Temérdek fejcsere a rendőrségnél

Papp Károly, az átszervezésekért felelős miniszteri biztos közölte: megtartották a rendőri szervek működésének értékelését. 2012 szeptember elsejétől Pintér Sándor belügyminiszter tizenhárom megyei rendőri vezető, míg az Országos Rendőr Főkapitányság vezetője három vezető kinevezéséről döntött.

A sajtótájékoztatón többek között elhangzott: dr. Balogh János a Készenléti Rendőrség dandártábornoka az ORFK helyettes vezetője, míg Petőfi Attila vezérőrnagy az újonnan alakított kiemelt „életellenes osztály” vezetője lesz.

Átszervezések vidéken is

Az újonnan kinevezett megyei kapitányokat szeptember folyamán a megyei közgyűlés hallgatja meg. Azonnali hatállyal váltották le a somogyi, a Hajdú-Bihar megyei, a Fejér, és Heves megyei rendőri vezetőket. Az érintettek valamennyien elfogadták új beosztásukat, elbocsátásra az átalakítás során nem került sor – jelentette be Papp Károly. A Budapesti Rendőr-főkapitányság átalakítása szeptemberben várható – tette hozzá.
Nincs köze Ozorához

A Hír TV kérdésére, hogy van-e köze a személycseréknek a rendőri korrupciós ügyhöz és az Ozora fesztiválhoz, a miniszteri biztos úgy felelt: Pintér Sándor belügyminiszter április 13-án jelentette be a rendőri vezetők értékelését, ezt követően vált csak ismertté a korrupciós botrány. „Oksági összefüggés a legtöbb esetben nincs” – tette hozzá Papp Károly. Mint mondta, a Fejér megyei rendőrfőkapitányt is értesítették már a fesztivál kezdete előtt, az értékelés eredménye volt a lépés oka.

A teljes lista

Pintér Sándor belügyminiszter – az országos rendőrfőkapitány javaslatára – 2012. szeptember 1-jei hatállyal, eredeti beosztásának betöltése mellett kinevezte dr. Balogh János dandártábornokot országos rendőrfőkapitány-helyettesnek.

Szintén az országos rendőrfőkapitány javaslatára –2012. szeptember 1-jei hatállyal korábbi beosztásából felmentéssel kinevezte dr. Takács Tibor dandártábornokot bűnügyi főigazgatónak, országos rendőrfőkapitány-helyettesnek;

Csizner Zoltán ezredest a Bűnügyi Ellátó Igazgatóság igazgatójának, míg Horváth Géza alezredest a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ igazgatójának. Derzsy Péter ezredest a Budapesti Rendőr-főkapitányság vezetőjét bűnügyi helyettesének és dr. Kuczik János Zoltán ezredest a Budapesti Rendőr-főkapitányság vezető rendészeti helyettesének.

Új gyilkossági csoport

Pintér Sándor, szintén szeptember 1-jei hatállyal – korábbi beosztásából felmentve – megbízta az Országos Rendőr-főkapitányság Kiemelt Életellenes Ügyeket Felderítő Egység létrehozásával és vezetésével dr. Petőfi Attila vezérőrnagyot, míg a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetésével dr. Varga Péter ezredest. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vezetésével dr. Gyurasovics József dandártábornok kapott megbízást szeptember elsejével.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetésével dr. Mihály István dandártábornokot, míg a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság vezetésével dr. Piros Attila rendőr dandártábornokot bízta meg a belügyminisztérium, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője pedig dr. Fülöp Valter ezredes lesz.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetésével Hudák Pál ezredest, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vezetésével pedig dr. Bánhalmi Zsolt ezredest bízta meg a belügy, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság vezetése ezentúl dr. Széchy Zsolt alezredes feladata lesz, míg a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetésével Némedi Gábor ezredest bízta meg az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője.

A belügyminiszter, mint a kinevezési jogkör gyakorlója, intézkedett az érintett megyei önkormányzatok képviselő-testületeinek véleményezési joga gyakorlásának maradéktalan érvényesítésére – olvasható a rendőrség hivatalos közleményében.

Indoklás nélkül

2012. augusztus 31-ei hatállyal indokolás nélkül visszavonta Simon László Fejér megyei rendőrfőkapitány, dr. Fekete Csaba Hajdú-Bihar megyei rendőrfőkapitány, dr. Ormossy Attila Heves megyei rendőrfőkapitány, dr. Simon Tamás Pest megyei rendőrfőkapitány, Mergancz Sándor Somogy megye rendőrfőkapitányának vezetői megbízatását.

Az országos rendőrfőkapitány 2012. szeptember 1-jei hatállyal kinevezte dr. Gömbös Sándor ezredest az Országos Rendőr-főkapitányság Hivatala vezetőjének, dr. Ormossy Attila ezredest az Országos Rendőr-főkapitányság Ellenőrzési Szolgálat osztályvezetőjének és dr. Fekete Csaba dandártábornokot a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatójának.

Alkalmassági vizsgálat

A belügyminiszter utasította az Országos Rendőr-főkapitányság vezetőjét, hogy a rendőrség helyi szervei tevékenységének elvégzett értékelése alapján a húsz leggyengébben teljesítő rendőrkapitányság vezetőjének alkalmasságát soron kívül vizsgálja felül, és indokolt esetben beosztásából 2012. szeptember 15-éig mentse fel, egyidejűleg biztosítsa, hogy az érintett rendőrkapitányságok új vezetői 2012. szeptember 16-ától elláthassák munkakörüket. Magyarország belügyminisztere felkérte az országos rendőrfőkapitányt és a rendőrség átszervezéséért felelős miniszteri biztost, hogy a személyi javaslatokat a vezetői kinevezések jogszerű előkészítése érdekében terjesszék az illetékes önkormányzatok képviselő testületei elé – olvasható a Police.hu oldalán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.