Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2020. December 31. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Tiltott pirotechnikai termékeket áruló férfi ellen indítottak eljárást

Tiltott pirotechnikai termékeket áruló férfi ellen indítottak eljárást

Tiltott pirotechnikai termékeket áruló férfi ellen indítottak eljárást a fővárosi rendőrök - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdán a rendőrség honlapján.

A közlemény szerint egy XV. kerületi benzinkúthoz kértek rendőri intézkedést szerdán, mivel ott egy férfi úgy akart tiltott pirotechnikai termékeket értékesíteni, hogy embereket szólított le az utcán.

Az intézkedés során az 50 éves budapesti férfi autójának csomagtartójából 11 doboz rakéta, illetve bomba nevű pirotechnikai eszköz, továbbá 2 csomag egyéb tűzijáték került elő. A pirotechnikai eszközöket lefoglalták, a férfi ellen a BRFK XV. kerületi kapitánysága szabálysértési eljárást indított - írták.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ december 16-án közölte az MTI-vel, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezés részeként, a szilveszterkor is érvényes esti kijárási tilalom betartatásáért és a csoportosulások elkerüléséért a kormány megtiltja a szilveszterkor használatos pirotechnikai termékek árusítását és felhasználását. Figyelmeztettek arra, hogy akár 150 ezer forinttal büntethető szabálysértést követ el az, aki megszegi az ezek forgalmazására, birtoklására, felhasználására vonatkozó előírásokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.