Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Július 14. 10:17, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Tizeneggyel emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

Tizeneggyel emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

Tizeneggyel, 4258-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, újabb elhunyt nincs - közölte a koronavirus.gov.hu kedden.

A kormányzati portálon azt írták: újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új típusú koronavírus-fertőzést. A halottak száma változatlanul 595, 3106-an pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 557. Az aktív fertőzöttek 39 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 45 százaléka budapesti. 131 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük öten vannak lélegeztetőgépen.

Az oldal adatai szerint 2782-an vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 296 358.

Kiemelték: a magyarországi járványügyi adatok továbbra is kedvezőek. A sikeres védekezésnek köszönhetően eddig el tudtuk kerülni a tömeges megbetegedéseket és a több ezres haláleseteket. A járvány azonban nem ért véget, a környező országokban a megbetegedések számának növekedése tapasztalható, ezért fennáll a behurcolás veszélye. Csak akkor van esély arra, hogy az életet korlátozó intézkedések újbóli bevezetését elkerüljük, ha a vírust a határokon kívül tartjuk - írták.

A külföldről történő behurcolás veszélye miatt a kormány beutazási korlátozásokról döntött, az országokat három - piros, sárga, zöld - kategóriába sorolva. Az országok besorolását a kormány és az országos tisztifőorvos hetente felülvizsgálja, a járványügyi helyzetnek megfelelően szükség esetén módosítja - tudatták.

Erről bővebb tájékoztatás a www.koronavirus.gov.hu/cikkek címen található.

Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (1994) és Pest megyében (644) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (379), Komárom-Esztergom (308), Zala (262) és Csongrád-Csanád megye (116), a sor végén pedig Tolna megye áll (13).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.