Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Augusztus 26. 09:35, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Több mint 242 milliárd forint állami vagyon van a regionális vízművek kezében

Több mint 242 milliárd forint állami vagyon van a regionális vízművek kezében

Több mint 242 milliárd forint állami vagyont kezelnek a többségi állami tulajdonú, regionális vízműtársaságok - derül ki az Állami Regionális Vízművek Közművagyon Értékelő Konzorcium által végzett vizsgálatból.

A vizsgált öt regionális vízmű MTI-hez eljuttatott közleménye idézi Németh Tibort, az értékelő konzorcium egyik vállalata, a BDL Környezetvédelmi Kft. vezérigazgatóját, aki elmondta: az állami víziközmű vagyon felmérése a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium rendeletét követően indult meg. Bár készültek már előtte is vagyonértékelések a különböző vízműveknél, ezeket azonban a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elutasította.
Az elmúlt időszakban 13 megyében, 434 érintett településén végeztek méréseket, ahol 1,879 millió folyóméter szennyvízhálózat és 9,202 millió folyóméter ivóvízhálózat, ezen belül 1569 darab úgynevezett pontszerű objektum vagyonértékelését végezték el.
A felmérésben az öt regionális vízmű, a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV), az Északdunántúli Vízmű Zrt. (ÉDV), a DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. (DMRV), az ÉRV. Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. (ÉRV), valamint a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. (TRV) által kezelt állami víziközmű vagyont vették számba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: