Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2018. Május 20. 14:01, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Több mint 73 ezren vettek részt a vízivást népszerűsítő Happy héten

Több mint 73 ezren vettek részt a vízivást népszerűsítő Happy héten

Több 73 ezer iskolás és óvodás vett részt a vízivás népszerűsítésére megrendezett Happy hét idei programjain, kétszer annyi, mint tavaly

- közölte Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) az MTI-vel.

A közleményben azt írták, míg tavaly 172, idén már 404 intézmény vállalkozott a tematikus hét megszervezésére.

Az eseményt kilencedik alkalommal hirdették meg, a csatlakozás feltétele az volt, hogy az óvoda vagy az iskola az OGYÉI által javasolt különféle programok egyikét valósítsa meg, és ennek dokumentációját, pályázati anyagát 2018. április 20-ig juttassa az intézethez. A beküldött pályaműveket szakmai zsűri bírálta el.

A legtöbb programelemet a székesfehérvári Rákóczi Utcai Óvoda Nyuszi csoportja valósította meg, nyereményük egy művészeti foglalkozás a MUS-E Magyarország jóvoltából. Ebben a kategóriában a soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola egy csoportos kalandparki belépőt nyert.

A növények és a víz címmel meghirdetett rajzverseny győztese a szegedi Rókusvárosi II. számú Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 5.a osztálya lett, ők belépőt kaptak a fővárosi Tropicariumba.

A Víz ezer arca címmel meghirdetett versenyen, amelynek keretében egy tudományos kísérletet bemutató, legfeljebb 5 perces mozgóképes anyagot kellett beküldeni, a Porcsalmai Napközi Otthonos Óvoda lett az első, ők nyereményként elmehetnek a Csodák Palotájába.

Címkék: ivás, víz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;