Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Július 05. 14:25, kedd | Belföld
Forrás: HírTV

Több óvodát építene a kormány

Több óvodát építene a kormány

Országos óvodaépítési program kezdődik, amely törekvéssel a jelenleg fennálló, súlyos óvodai férőhelyhiányt orvosolnák - tudta meg a Magyar Nemzet. A napilap információi szerint a kormány 16 milliárd forintot költene új férőhelyek

 

A korai óvodáztatás megvalósítása az oktatási államtitkárság egyik legfőbb célja. A törekvés különösen a hátrányos helyzetű gyermekek szempontjából lehet fontos, hiszen a kisgyermekkortól megkezdett óvodai nevelés megakadályozhatja, hogy az érintett gyermekek iskoláskorukra szinte behozhatatlan hátrányra tegyenek szert a jobb szociális-kulturális családi háttérrel rendelkező társaikkal szemben. Az új közoktatási törvény koncepciójában foglaltak szerint hároméves kortól lenne kötelező az óvodáztatás - azonban a megvalósítást akadályozza, hogy a hazai települések egy részén nincs óvoda, több nagyvárosban pedig férőhelyhiánnyal küzdenek. A probléma megoldásaként a rendelkezésre álló infrastruktúrafejlesztési uniós forrás teljes keretét óvodafejlesztésre fordítja a kormány - így a hátrányos helyzetű településeken egy-két éven belül elegendő férőhelyet teremthetnek. A Magyar Nemzet információi szerint rövid időn belül 16 milliárd forintra szóló EU-pályázatot írnak ki, amely összeget elsősorban óvoda építésre fordítanák.

(Forrás: Magyar Nemzet)
(www.edupress.hu)
 

Címkék: undefined

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére