Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. November 24. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Tovább vághatja az alapkamatot a magyar jegybank

Tovább vághatja az alapkamatot a magyar jegybank

Hazánkban az előttünk álló hét fő eseménye piaci szempontból az MNB kamatdöntése lesz. Az elemzői konszenzus egyöntetűen az eddigi lazítási ütem fenntartására utal – ez alapján 20 bázisponttal 3,20 százalékra csökkenhet az irányadó kamat. A CIB Bank elemzői sem a piaci helyzet (magyar eszközök kockázati felárai, forintárfolyam), sem a makrogazdasági fundamentumok alapján nem látnak olyan változást, ami a monetáris tanács többségét az eddigi irányvonaltól eltérítené és a korábbi hónapoktól eltérő döntés növekvő valószínűségére utalna.

Az elmúlt három hónapban egyedül Pleschinger Gyula szavazott a többségi állásponttól eltérő kisebb, 10 bázispontos vágásra. Matolcsy György a minap utalt arra, hogy „a kamatcsökkentés addig folytatódhat, amíg az infláció csökken” – azaz a jelenlegi inflációs kilátásokat tekintve megerősítette, hogy nagyon közel lehet a monetáris lazítási ciklus vége. Makrooldalról a munkanélküliségi statisztika lesz lényegében az egyetlen fontos adat. Az ÁKK csütörtöki kötvényaukciói azonban figyelemreméltó indikátorok lehetnek a piaci hangulat és az MNB-döntés értékelése szempontjából.

Az euróövezetben és az USA-ban is az elmúlt heteknél szegényesebb lesz a heti makronaptár. Előbbi régióban elsősorban inflációs és munkanélküliségi adatokra figyelnek majd a befektetők – az EMU-szintű adat mellett a német statisztikákra is különösen. Az Egyesült Államokban a legfontosabb a heti munkaerőpiaci adat lehet, melyet a csütörtöki ünnepnap miatt szerdán tesznek közzé.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.