Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Július 19. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: orientpress

Tudósok a tüdőrák nyomában

Tudósok a tüdőrák nyomában

Brit kutatók 850 tüdőrákos páciens bevonásával fogják feltérképezni a tüdőrák genetikai hátterét, annak érdekében, hogy többet tudjanak meg a halálos betegségről. A kutatás célja az volt, hogy kiderítsék, miképpen válik ellenellóvá a tüdőrák a kezeléssel szemben. A tanulmány feltérképezi, hogyan alakul ki a daganat és fejlődik ki akár 9 éven keresztül - számol be a BBC.

A brit kutatócsapat a résztvevő páciensek genetikáját fogja feltérképezni, hogy megnézzék, miképpen változik a daganat és kerüli ki, áll ellen a kezelésnek. A kutatás vezetője, Charlie Swanton professzor, a Londoni Kutatóintézet munkatársa elmondta, remélik előbb-utóbb sikerül megfelelő kezelést találni a tüdőrákra.

Ez az egyik legnagyobb vizsgálat lesz a maga nemében, amelynek keretében a tüdőrák genetikai változásait fogják elemezni több száz tüdőrákos betegen a diagnosztizálásuktól kezdve végig a kezelésükön át.

A szakemberek abban reménykednek, hogy egy olyan közös génmutációt találnak, amely megfelelő gyógyszerrel megcélozható a betegség különböző szakaszaiban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár