Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Május 03. 14:17, csütörtök | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online / MTI

Túraautó-vb: a tavalyinál több nézőre számítanak a Hungaroringen

Túraautó-vb: a tavalyinál több nézőre számítanak a Hungaroringen

A tavalyi 70 ezernél több nézőre számítanak a túraautó-világbajnokság (WTCC) Hungaroringen sorra kerülő hétvégi versenyein.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója az m1 csatorna Ma reggel című műsorában csütörtökön azt mondta, az idén már fizetős lesz az esemény, de a jegyárakat úgy alakították ki, hogy az ne legyen megterhelő a magyar családok számára.

„Tudni kell, hogy egy ilyen verseny megrendezése nem olcsó. A WTCC magyar futamának bejelentési díja a nemzetközi szövetség, a FIA felé mindössze 5000 euróval kevesebb, mint a Formula–1-es Magyar Nagydíjé" – fogalmazott a Magyar Nemzeti Autósport-szövetség elnöke.

„Tavaly az állami támogatásnak köszönhetően tudtuk vendégül látni a túraautó-vb mezőnyét, az idén bevételt kell produkálnunk, az egyetlen bevételi forrásunkat pedig a jegyek jelentik. Azt reméljük, hogy a belépők 3000 forintos ára nem lesz megterhelő a magyar szurkolók számára.”

Gyulay hozzátette, a Hungaroring számára fontos, hogy ne csak F1-es futamot rendezzen, s azt mondta, a kimutatások szerint tavaly 47 millióan látták világszerte a WTCC mogyoródi futamait.

„A csapat számára rengeteget számít, hogy a naptárban van egy hazai verseny is” – mondta Zengő Zoltán, a Zengő Motorsport tulajdonosa. „A tavalyi verseny sporttörténeti esemény volt, s úgy gondolom, ha jobban felkészültünk volna, már akkor is többen jöttek volna ki a Hungaroringre.”

A túraautó-vb mezőnye péntektől vasárnapig vendégeskedik Mogyoródon, a hazai közönség Michelisz Norbertnek és Wéber Gábornak szurkolhat az eseményen.

MTI / Nemzeti Sport Online

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.