Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Július 22. 15:57, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Tűzgyújtási tilalom lépett életbe a zalai Balaton-part térségében

Tűzgyújtási tilalom lépett életbe a zalai Balaton-part térségében

Tűzgyújtási tilalom lépett érvénybe hétfőtől Zala megye Balaton-parti és a tó észak-nyugati térségében lévő településein - közölte honlapján hétfőn a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A megyében az utóbbi időben kialakult időjárási körülmények, vagyis a hirtelen nappali felmelegedés és a csapadékmentes, száraz időjárás miatt az erdőterületeken és azok környezetében fokozott tűzveszély alakult ki.
A Veszprém Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága az illetékességi területén fekvő zalai erdőkre és fásításokra, valamint az erdőterületek illetve fásítások határától számított kétszáz méteren belüli területre, visszavonásig rendelt el általános tűzgyújtási tilalmat. Tilos a tűzgyújtás a kijelölt tűzrakó helyeken is, valamint a közút- és vasút menti fásításokban, beleértve a parlag- és gazégetést is.
A tilalom Zalaszántó, Balatongyörök, Gyenesdiás, Rezi, Vállus, Várvölgy, Vonyarcvashegy, Cserszegtomaj és Keszthely térségére terjed ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.