Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2013. Augusztus 07. 19:34, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Tűzoltó döntötte romba a Belváros szökőkútját – Rogán közbelép

Tűzoltó döntötte romba a Belváros szökőkútját – Rogán közbelép

Kedd este egy tűzoltóautó téves riasztás miatt behajtott a Szabadság térre, majd amikor megpróbált visszafordulni, ráment a Szabadság téri szökőkútra, többmilliós kárt okozva a manőverrel. Rogán pénteken tárgyal a tűzoltóság vezetőivel, hogy ilyen többet ne fordulhasson elő.

A műszaki vizsgálat még zajlik, de már megállapítható, hogy megsérült a burkolat, 40 darab mozgásérzékelő és 70 darab kőelem ment tönkre. A szökőkút évek óta a Belváros egyik különleges látványossága. Rengetegen látogatják, egész nyáron gyerekek és felnőttek ezrei próbálják ki a talajjal egy szintben lévő burkolatból kitörő vízsugarak speciális működését.

Az esetet Rogán Antal sem hagyta szó nélkül. 'Egy tűzoltóautót vezető sofőr felelőtlen és figyelmetlen magatartásának következtében elképzelhető, hogy a rendkívüli kánikulában egész nyáron nem üzemelhet majd a szökőkút. A pénteki napra egyeztetést kezdeményezek a tűzoltóság vezetőségével arról, hogy olyan szabályrendszert alakítsanak ki, amellyel ilyen nem fordulhat elő többet' - fogalmazott közleményében fővárosi V. kerület polgármestere.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt