Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. November 27. 17:03, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Újabb két országba utazhatnak szabadon a beoltottak

Újabb két országba utazhatnak szabadon a beoltottak

Magyarország két újabb országgal, Egyiptommal és a Maldív-szigetekkel állapodott meg a vakcinaigazolások kölcsönös elismeréséről, így a koronavírus ellen legalább kétszer beoltottak szabadon utazhatnak ezen országokba

- mondta a külgazdasági és külügyminiszter szombaton a Karmelita kolostorban, a Gazdasági Kabinet ülése előtt.

Szijjártó Péter a Facebook-oldalán közzétett videofelvételen úgy fogalmazott, a koronavírus-járvány sajnos nem enged a szorításából, újabb és újabb variánsok jelennek meg szinte havi rendszerességgel.

Kiemelte, ettől függetlenül mindenki egyetért abban, hogy oltással lehet a legjobban védekezni, ezért is örül a kormány, hogy sikeres az oltási akcióhét, amelyen egyre többen vesznek részt.

Ez a felelősségteljes viselkedés, a kormány pedig segít az oltást felvevőknek abban, hogy vissza tudják kapni a korábbi életüket - mondta a miniszter.

Szijjártó Péter aláhúzta, ennek egy része az utazási lehetőségek visszaadása, eddig 22 országgal kötöttek megállapodást a vakcinaigazolások kölcsönös elfogadásáról és ennek alapján a szabad utazásról.

A tárcavezető közölte, Egyiptommal kedden lép életbe az megállapodás, az ide utazók közül csak a 6 és 18 év közötti, nem beoltott gyerekeknek kell tesztet vinniük magukkal, míg az oltással rendelkezők szabadon utazhatnak.

A Maldív-szigetekkel szerdán lép életbe a megállapodás, amelynek alapján 18 év felett vakcinaigazolással, az alatt pedig szabadon lehet utazni - mondta Szijjártó Péter.

Címkék: oltott, utazás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során