Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Február 07. 10:20, szerda | Belföld
Forrás: mti

Amerikai cégek üzleti partnerének kiadva magát csalt ki pénzt a nő

Amerikai cégek üzleti partnerének kiadva magát csalt ki pénzt a nő

Bűnsegédként elkövetett csalás miatt emelt vádat az ügyészség egy nő ellen, aki jogtalanul szerzett pénzt amerikai gazdasági társaságoktól a cégek elektronikus levelezési rendszeréhez hozzáférve

- közölte a Veszprém Megyei Főügyészség szerdán. A 22 éves vádlott kameruni élettársával 2015 januárjában kft.-t alapított, és annak nevében bankszámlákat nyitott.

A vádirat alapján két amerikai gazdasági társaság elektronikus levelezéséhez hozzáférve a cégek üzleti partnerének adták ki magukat úgy, hogy a ténylegeshez hasonló e-mail-címről küldtek hamis számlát, illetve levelet a sértetteknek.

Az ügy atlantai székhelyű sértettjének 2015 júliusában hamis számlát küldtek a vádlott cégének bankszámlaszámával, melyre a társaság több mint 28 ezer dollárt utalt. A mintegy 7 millió 750 ezer forintból a vádlott élettársa gépkocsit vásárolt, a pénz jelentős részét pedig felélték.

Az ügy másik, Kentucky államban működő sértettje az egyik kínai gazdasági partnere felé fennálló tartozását illetően kapott megtévesztő e-mailt, melyben a vádlott a cég nevében a tartozást követelte. Az amerikai társaság ezek után mintegy 17 millió forintot utalt a vádlott cégének bankszámlájára, ezt az összeget 2016 májusában a nyomozóhatóság lefoglalta - tájékoztatott a főügyészség.

Címkék: vádemelés, veszprém

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.