Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. December 17. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Változott a dohányellátás rendszere

Változott a dohányellátás rendszere

Jövő szeptembertől a trafikok kizárólag állami vagy azzal szerződésben álló dohány-kiskereskedelmi ellátóktól vásárolhatnak dohányterméket – ami a kétharmados többséget igénylő sarkalatos törvények közé is emelte a törvénymódosítást. A fejlesztési miniszter indoklása szerint a dohánytermék-nagykereskedők folytathatják tevékenységüket, de dohányterméket trafikoknak nem, csak kiskereskedelmi ellátóknak árulhatnak.

Ha a dohány-kiskereskedelmi ellátást az állam magára vállalja, akkor 100 százalékos állami tulajdonban lévő, zártkörűen működő részvénytársaságot alapítanak, de nyilvános koncessziós pályázaton is találhat szolgáltatót az állam.

A koncessziós pályázat elhagyható, ha a szerződést úgynevezett „megbízható dohánykereskedővel vagy az ő többségi tulajdonában álló társasággal” kötik. Az ellátóknak 60 napjuk lesz kifizetni a nagykereskedők által kiállított számlákat, míg a trafikoknak a számla kiállítását követő 15 napon belül kell fizetniük az ellátónak. Áprilistól a cigaretta jövedéki adója 15 700 forint ezer darabonként és a kiskereskedelmi eladási ár 25 százaléka, de legalább 28 000 forint ezer darabonként.

A szivarra, a szivarkára a kiskereskedelmi ár az első lépésben az eladási ár 28,5 százaléka, a finomra vágott fogyasztási dohányra 14 000 forint kilogrammonként, az egyéb fogyasztási dohányra 14 000 forint kilogrammonként. Júliustól a szivarra, a szivarkára a kiskereskedelmi eladási ár 14 százaléka, de legalább 4000 forint lesz ezer darabonként - olvasható anapigazdasag.hu-n.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.