Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Február 24. 14:03, péntek | Belföld
Forrás: Merítés.hu - Fotó: Gawker.com

Vége a pózolásnak: törölheti képeinket a Facebook

Vége a pózolásnak: törölheti képeinket a Facebook

Törölhetik képeinket, de akár egész profilunktól is búcsúzhatunk a Facebook-on, amennyiben az nem felel meg az oldal képkezelési irányelvei.

Kiszivárgott dokumentum szerint a csók szabad, de az erotikus és a szexképeket már törli a rendszer, de a szülőknek is figyelniük kell: meztelen csecsemő, vagy félmeztelen gyerek fotója sem kerülhet fel az oldalra.

A Facebook mindeddig gondosan titkolta, mi alapján szelektál a hozzá feltöltött képek közt. A nyilvános szabályzatban csak általánosságok vannak, így nem egy felhasználót ért már meglepetés, amikor váratlanul törölték a fotóját – írja a – szeretlekmagyarorszag.hu. A közösségi oldal ilyenkor általában egy rövid mail-ben tájékoztat a törlésről. Rosszabb esetben az is előfordul, hogy az egész oldalt letiltja, sőt, zárolhatja a felhasználó profilját is. Ilyenkor a felhasználó nem sokat tehet, a panaszkodó email-ekre általában csak automata válaszok érkeznek.

Most azonban kiszivárgott az a kézikönyv, melyet a Facebook ügyfélszolgálatos dolgozóink készítettek az oldal képkezelési irányelveiről. Vagyis az operatárok ez alapján döntik el, hogy mi maradhat, és mi nem. Az anyagból kiderül, hogy elsősorban azokat a képeket nézik meg, amikre sok panasz érkezik. Ehhez speciális funkció van az oldalon, a jelentés.

Ezután az Abuse Standards címet viselő dokumentum alapján a Facebook munkatársai döntik el a fotók sorsát. A dokumentumban 13 oldalon keresztül sorolják, hogy milyen jellegű fotók elfogadhatóak, és melyeket kell eltávolítani. Az egyik legérdekesebb terület a szexuális tartalmú fotók ügye. A kiszivárgott dokumentumból kiderül, nem csak a meztelen nemi szervek minősülnek tiltottnak, hanem még az olyan erotikus hangulatú fotók is, amelyeken a meztelen testrészt, például egy fedetlen feneket kitakartak vagy kikockáztak.

A csókolózás és egymás simogatása még belefér, akkor is, ha azonos neműek közt történik. A szexuális játékszerek és maga a szex viszont tiltólistán van. Ez alól a művészi meztelen képek a kivételek, bár olyat eset is történt, amikor épp ilyen képeket tiltott le a Facebook.

A gyereküket szoptató anyukákról készült felvételek ugyancsak tiltottak, hiába csapta már ki többször is a biztosítékot a felhasználók körében az ilyen fotók törlése. Nem lehet a gyerekekről meztelen képeket feltölteni, de még olyat sem, amiben alsóneműben láthatók. A gusztustalanságot ugyancsak száműzik. Tilos képeket feltölteni fürdőszobát használó emberekről, székletről, vizeletről. Ugyanebbe a kategóriába tartoznak az emberi test belső szerveiről, izomzatáról vagy csontjairól készült fotók, vagy a sérülésekről készült felvételek. Egy törött végtag még belefér, de egy nyílt törés már nem.

A szabályzatban eddig is világosan tiltott tartalmak közé tartoznak az állatkínzás mellett erőszakos, rasszista vagy félelmet keltő fotók, szimbólumok. Nem tűrik az uszításra felbujtó képeket, ahogy a drogok vételéről, termesztéséről készült fotókat sem.

Címkék: Facebook, képek, törlés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.