Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Június 17. 14:01, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - fotó: pixabay

Versenyt hirdettek a Magyarország legszebb birtoka cím elnyerésére

Versenyt hirdettek a Magyarország legszebb birtoka cím elnyerésére

Hét kategóriában keresik Magyarország legszebb birtokát, a versenyt idén rendezik meg másodszorra - mondta el Mátrai Zoltán agrármérnök, címzetes egyetemi docens, a verseny főszervezője az M1 aktuális csatornán vasárnap.

A versenyben az olyan hagyományos művelési ágak, mint az állattenyésztés, kertészet, gyümölcsös vagy kertészet mellett a precíziós gazdálkodás kategóriájában is indulnak a díjért - tette hozzá a szakember.

A zsűrizésnél fontos szempont többek között a birtok infrastruktúrája, megközelíthetősége - mondta Mátrai Zoltán.

Baranyi Szabolcs, a Groupama Biztosító mezőgazdasági üzleti igazgatója a főtámogató képviseletében elmondta: nemcsak a virágos porta számít, hanem, az is ami mögötte van.

A verseny fővédnöke Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségével (Magosz) elnöke.

Címkék: birtok, legszebb

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.