Városlista
2022. november 27, vasárnap - Virgil

Hírek

2016. Február 19. 10:24, péntek | Bulvár
Forrás: police.hu/wikipedia.hu

89 éves, de még mindig lop Repülős Gizi

89 éves, de még mindig lop Repülős Gizi

Sukorón egy családi házból kísérelt meg pénzt eltulajdonítani egy idős, 89 éves asszony. A rendőrség nem erősítette meg, de vélhetően Repülős Gizi csapott le ismét.

Sukoró, Táncsics utcából érkezett bejelentés a rendőrségre február 18-án délben. A helyszínre érkező rendőröknek a sértett elmondta, hogy hazaérkezve egy idős nőt talált a családi házának teraszán, aki éppen akkor lépet ki az épületből. A házban kutatás-forgatás nyomaira bukkantak a rendőrök, valamint a tulajdonos pénztárcájából is hiányzott pénz, ezért a 89 éves elkövetőt elfogták és előállították a Gárdonyi Rendőrkapitányságra, ahol lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vették.

Az elkövető módszeréből és életkorából valószínűsíthető, hogy a Repülős Gizi néven ismert besurranó tolvaj lehetett. A feltételezést a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Kiss Z. Edward meg is erősített.

Repülős Gizi valódi neve: Kosztor Sándorné Bodnár Gizella. Miskolcon született 1926. október 18-án. Gyakorlott besurranó tolvaj. Több mint fél évszázada ismert a rendőrök előtt. Több mint 20 alkalommal ítélte szabadságvesztésre a bíróság, összesen 40 évnyi börtönbüntetést kapott, amiből 17 évet leült. Legutóbb 2015 szeptemberében érték tetten Hajdúszoboszlón.

Rendezett családi körülmények között nőtt fel. Egy baleset következtében agyhártyagyulladást kapott, szerinte ez volt az egyik kiváltó oka egy életen át tartó kleptomán hajlamának.

A „Repülős Gizi” ragadványnév abból ered, hogy az 1950-es évek elején – amikor még Magyarország nagyvárosai között voltak belföldi repülőjáratok, reggel Budapesten felszállt egy gépre, néhány óra alatt Miskolcon, Debrecenben, Pécsett, Szegeden vagy Szombathelyen lopott, és az esti járattal visszatért a fővárosba. A 2012. február 16-i a Fábry showban azt mondta, hogy mindez nem igaz.

Amszterdamban, Londonban is lopott. Párizsban ugyanakkor magyarnóta-énekesként futott be karriert.

A sok börtönbüntetés után Budapestet megunva Komáromba költözött, bízva a nyugodtabb körülményekben. 2009 januárjában Komáromban egy családi házba akart betörni, de a ház tulajdonosa észrevette és azonnal riasztotta a rendőrséget. Ezután még többször próbálkozott lopással.

Nagyon kalandos életet élt, volt arra is példa, hogy egy kutya segített megtalálásában.

2007-ben önéletrajzi regényt adott ki:

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 16. 09:52, szerda | Bulvár

Különös baleset történt a 86-oson - Forró hűtőfolyadék spriccelt a sofőr lábára

A Szeleste felé tartó személyautóban haladás közben elrepedt egy cső és a sofőr lábánál forró hűtőfolyadék ömlött az utastérbe. Az autó vezetője a fájdalomtól jobbra húzta a kormányt és az autó árokba hajtott.

2022. November 13. 09:12, vasárnap | Bulvár

Szándékosan feltartotta a mentőautót, 8 hónap letöltendőt kapott

Az eset Angliában történt, a sofőr büntetését felfüggesztették.

2022. Október 24. 19:19, hétfő | Bulvár

Szállj be a #challenge-be, és találkozz a VALMAR duóval!

Játékra invitál Marics Peti és Valkusz Milán minden tiktokert, a szerencsések pedig eltölthetnek egy délutánt az énekes duóval egy lemezstúdióban.

2022. Október 21. 15:02, péntek | Bulvár

Kevin Spacey-t felmentették a szexuális zaklatás vádja alól New Yorkban

Kevin Spacey amerikai színészt felmentette a szexuális zaklatás vádja alól egy New York-i bíróság - számolt be róla a BBC hírportálja pénteken.