Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. November 14. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A jelöltállításhoz nem kell regisztrálni - több ponton módosítottak a választási törvényen

A jelöltállításhoz nem kell regisztrálni - több ponton módosítottak a választási törvényen

Döntött az Országgyűlés az új választási szabályokhoz benyújtott módosító indítványokról. Eszerint az egyéni jelölteknek ötszáz aláírást kell összegyűjteniük az induláshoz, az ajánlás olyan választópolgároktól is kérhető, akik nem iratkoztak fel a szavazásra.

A Magyarországon élők csak a települési jegyzőnél személyesen vagy az internetes ügyfélkapun keresztül kérhetik felvételüket a névjegyzékbe, levélben nem. A parlament arról is döntött, hogy a települési jegyzők mégsem keresik fel az összes választópolgárt azért, hogy regisztráljanak, a fogyatékkal élők viszont feliratkozhatnak otthonukban. Több ponton módosítottak a választási törvényen is. 2014-ben csak a nyomtatott sajtóban vagy a közszolgálati tévében kampányolhatnak a pártok.

Kereskedelmi médiumokban és az internetes hírportálokon nem hirdethetnek a pártok. A közmédia ingyen sugározza a pártok hirdetéseit. Az erre felhasználható idő összesen a kampányidőszakban nem lehet több tíz óránál. A szavazás előtti két napban politikai hirdetés nem közölhető.A kampány ötvennapos lesz. Pár választókerületet is átrajzolnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk