Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. November 06. 14:17, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

A kínaiakat két dolog érdekli: Budapest és Hévíz

A kínaiakat két dolog érdekli: Budapest és Hévíz

Idén már 25 kínai delegáció járt Hévízen, csak az utóbbi két hétben négy távol-keleti küldöttség ismerkedett meg a gyógytaváról híres város idegenforgalmi és gyógyászati lehetőségeivel - közölte a város önkormányzata.

Legutóbb kínai informatikai cégek vezetői jártak Hévízen, de látogatást tettek és tárgyalásokat kezdeményeztek már a városvezetéssel kínai tartományi- és városvezetők, turisztikai és egészségügyi szakemberek, politikusok, bányaipari és energetikai vállalatok vezetői. Az érdeklődés tárgya minden esetben ugyanaz: a gyógytó, a város gyógyászati lehetőségei, de komoly figyelmet szentelnek a delegációk az itteni wellness és pihenési lehetőségeknek is.

Papp Gábor (Fidesz-KDNP), a város polgármestere azt mondta: ebben az évben már 25 kínai delegáció járt a városban. Budapest mellett szemmel láthatóan Hévíz a kínaiak érdeklődésének kiemelt tárgya, s a gazdaságban ma már nagyhatalomnak számító ország egyre élénkülő érdeklődését jól mutatja, hogy csak az elmúlt két hétben négy delegációt fogadott a zalai város vezetése.

A polgármester szerint számos európai város ki tudta már használni az idegenforgalom terén a kínai érdeklődést, és ezzel Hévíz is élni szeretne a jövőben - fogalmaz a város önkormányzatának közleménye.

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.