Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Augusztus 11. 06:00, kedd | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A lengyel ügyészség vizsgálatot indított a buszbaleset ügyében

A lengyel ügyészség vizsgálatot indított a buszbaleset ügyében

Az M5-ös autópályán a hét végén balesetet szenvedett lengyel turistabusz ügyében a magyarországi eljárással párhuzamosan lengyelországi ügyészségi vizsgálat is indult - közölte hétfőn az illetékes lengyel hatóság.

Az eljárást a dél-lengyelországi Bielsko-Bialában működő körzeti ügyészség folytatja, mivel a városban van az utazást szervező cég székhelye - közölte a PAP hírügynökséggel a hivatal szóvivője.

Megjegyezte: az ügyben a magyarországi nyomozókat illeti az elsőbbség, és rajtuk múlik, hogy az eljárást a későbbiekben esetleg átruházzák-e a lengyel ügyészségre.

A lengyel külügyi tárca közleménye szerint a Bulgáriából hazafelé tartó lengyel busz vasárnap hajnalban Kiskunfélegyházánál árokba hajtott, majd felborult. A balesetben egy 35 éves férfi meghalt. A buszon utazó 46 ember - 44 utas és két sofőr - közül 24-en kórházba kerültek, egy embert súlyos sérülésekkel ápolnak. A lengyel utazási iroda vasárnap különbuszt küldött a balesetből sérülés nélkül kikerült utasokért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.