Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Március 29. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

A szabályok betartása gátolja a vírus terjedését

A szabályok betartása gátolja a vírus terjedését

A kormány koronavírus-járvány ügyében hozott minden döntésének az a célja, hogy gátolni, lassítani lehessen a vírus terjedését és az egészségügyi ellátórendszer, az ott dolgozók fel tudjanak készülni a betegek ellátására

- mondta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szombaton, a kormány Facebook-oldalára feltöltött videoüzenetben.

A kabinet kommunikációs akciócsoportjának vezetője emlékeztetett, szombattól érvényesek azok a kijárási korlátozások, amelyekről a kormány még csütörtökön döntött.

Az operatív törzs szombat reggel is ülésezett, folyamatosan figyeli a kialakult helyzetet és intézkedik akkor, ha újabb lépésekre van szükség a védekezésben - fejtette ki.

Hangsúlyozta, mindez azonban csak akkor lehet elegendő, ha a kormány a magyar állampolgároktól is megkap minden segítséget. A szabályok betartása ugyanis nem elsősorban az operatív törzs érdeke, nem is a kormány döntésének kérdése, hanem minden magyar ember érdeke - mutatott rá az államtitkár.

Kovács Zoltán aláhúzta, "mindnyájan felelősek vagyunk egymásért, mindnyájunk érdeke, hogy azokat az előírásokat betartsuk, amelyeket az elmúlt napokban és hetekben hoztunk". "Ez a garanciája annak, hogy közösen tudjunk fellépni a vírus terjedése ellen" - fogalmazott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.