Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Március 15. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A zártkert-tulajdonosoknak nem lesz regisztrációs kötelezettségük

A zártkert-tulajdonosoknak nem lesz regisztrációs kötelezettségük

A kormány szerdai ülésén megtárgyalta és támogatta a parlament mezőgazdasági bizottságának azon - a földtörvényt módosító - indítványát, amelynek alapján a zártkertek tulajdonosainak semmiféle bejelentési, regisztrációs kötelezettsége nem áll fenn - tájékoztatta a kormányszóvivő a kabinet ülése után az MTI-t a zártkertekkel kapcsolatos besorolási és bejelentési kötelezettséggel összefüggő félreértéseket tisztázandó.

Giró-Szász András elmondta azt is: ezen kívül a kormány felhívja a figyelmet arra, hogy az önkormányzatok bevonása szükséges az elhagyott, gondozatlan zártkertekkel kapcsolatos felmérés feladatainak megvalósításához.

Január 1-e óta kötelező a földhasználatra vonatkozó adatszolgáltatás, illetve bejelentés, amelynek célja egységes és követhető nyilvántartás létrehozása. A gördülékenyebb ügyintézés érdekében Csongrád megyében is időlegesen kibővítették egyes járási hivatalok ügyfélszolgálati nyitva tartását április 30-ig.

A hír kapcsán a Csongrád Megyei Kormányhivatal arra kéri az ügyfeleit, hogy földhasználati nyilvántartással kapcsolatos bejelentéssel - további intézkedésig - ne keressék fel a járási földhivatalokat. A kormány mai döntése alapján a földhasználati bejelentéssel, adatközléssel összefüggő eljárásokban könnyítés, módosítás várható.

A földtulajdonosok új jogszabályon alapuló bejelentési kötelezettségének teljesítésében a Csongrád Megyei Kormányhivatal eddig is partnerként, az ügyfelek érdekeinek messzemenő figyelembevételével járt el, és fog eljárni. Az új kormánydöntésig az ügyfelek türelmét és megértését kérjük. A jogszabályi változásokról, teendőkről kellő időben tájékoztatjuk a nyilvánosságot.

Szeretnénk ezúton ismét megerősíteni, hogy a földhasználati nyilvántartási eljárással kapcsolatban meghozott korábbi jogszabály módosítás alapján az eljárás díjmentessé vált. A 2013. január 1-ét követően befizetett eljárási díjakat a kormányhivatal 90 napon belül visszautalja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.