Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2015. Március 16. 10:22, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Átdátumozott élelmiszereket találtak Bács-Kiskunban - VIDEÓ

Átdátumozott élelmiszereket találtak Bács-Kiskunban - VIDEÓ

Lejárt, átdátumozott és hamisított élelmiszereket találtak egy szlovák cég által bérelt Bács-Kiskun megyei raktárban - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint az adóhatóság Bács-Kiskun megyei pénzügyőrei rendőrökkel együtt nagy mennyiségű élelmiszert találtak egy fülöpjakabi raktárban, ezért azonnal értesítették a megyei kormányhivatal élelmiszerbiztonsági szakembereit. Ők megállapították, hogy a raktárnak nincs engedélye élelmiszertárolásra, emellett higiéniai állapota sem felelt meg az előírásoknak: nagy mennyiségű egér- és madárürülék volt az ingatlanban.

A hivatal Kiemelt Ügyek Igazgatóságának munkatársai a legnagyobb mennyiségben 2014 júniusában lejárt, Alete Kinder Keks nevű terméket találtak a raktárban. A Nébih szakemberei megállapították, hogy az elkövetők az eredeti dátumot 2015. júniusra módosították. A helyszínen a hamisításra használt eszközöket is megtalálták és lefoglalták. A raktárban más termékeket is hamisítottak, a szakemberek 132 raklapnyi kávét, édesipari terméket és energiaitalt foglaltak le.

Kiemelték: a bérlő cég részéről nem jelent meg képviselő, így a vizsgálat jelenlegi szakaszában nem lehet megállapítani, hogy került-e már forgalomba a hamisított termékekből. Felhívták a figyelmet arra: bár a termékeket átcímkézték, a papírdobozon belül, a fóliacsomagoláson még az eredeti 06/2014-es dátum van. A hatóság arra kérte a vásárlókat, hogy amennyiben hamisított termék került a birtokukba, azt jelentsék a Nébih zöld számán (06-80/263-244).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára