Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2024. Február 06. 06:00, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Az erős szél miatt autókra, sínekre dőlt fák alól mentenek a tűzoltók

Az erős szél miatt autókra, sínekre dőlt fák alól mentenek a tűzoltók

A főváros és Pest vármegye több pontján dolgoznak tűzoltóegységek az erős szél miatt keletkezett károk elhárításán - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hétfőn az MTI-vel.

A Liszt Ferenc-repülőtér üzemelésében nincs fennakadás, de a Budapest Airport munkatásai folyamatosan figyelik a szél erősségét.

Az OKF azt írta, hogy a viharos széllökések okozta károk következtében a fővárosban és Pest vármegyében is számos alkalommal kértek segítséget az emberek.

Több helyszínen is beavatkoztak az egységek; jellemzően parkoló járművekre szakadt, gyalogosforgalmat akadályozó, úttestre és vasúti sínre kidőlt fák okozta károk miatt hívták a tűzoltókat.

Budapest XIV. kerületében, az Abonyi utcában két személyautóra esett egy nyolcméteres faág, amelyet a tűzoltók eltávolítottak. Szintén a XIV. kerületben, a Csernyus utcában akadályozta a gyalogosforgalmat egy kidőlt, tízméteres fa, amelyet a főváros hivatásos tűzoltói vittek el.

Délegyházán, a Robinson parknál leszakadt az útra egy háromméteres, korhadt faág, amelyet a délegyházi önkéntes tűzoltók kézi erővel eltávolítottak. Dabas és Inárcs-Kakucs között egy húszméteres fa dőlt a vasúti sínekre, ami a vasúti forgalmat akadályozta. A dabasi hivatásos tűzoltók két motoros fűrésszel feldarabolták a fát, és felszabadították a síneket.

A tűzoltók folyamatosan dolgoznak a károk felszámolásán - áll a közleményben.

A viharos szél kihívás elé állítja a légikikötőket, ezért a Budapest Airport munkatársai is folyamatosan figyelik a szélerősség változását - áll a társaság közleményében.

Azt írták, hogy a jelenlegi szélerősség mellett a repülőtér üzemelésében fennakadás nem tapasztalható, de munkatásaik folyamatosan figyelemmel kísérik a helyzet alakulását.

Erős szél esetén intézkedhetnek a magasban végzett munka felfüggesztéséről, veszélyt jelentő eszközök rögzítéséről, felfüggeszthetik például a tankolást vagy az utashidak használatát, míg szélsőségesen erős szél esetén az időjárási körülmények enyhülésééig korlátozhatják a repülőtér működését - ismertette a Budapest Airport.

Címkék: időjárás, szél

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk