Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. December 10. 15:20, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Az idősek vásárlási sávjának felfüggesztését javasolja Novák Katalin

Az idősek vásárlási sávjának felfüggesztését javasolja Novák Katalin

A családokért felelős tárca nélküli miniszter javaslatot tesz a kormányfőnek, hogy a karácsonyi időszakra tekintettel függesszék fel az idősek vásárlási sávját.

Novák Katalin csütörtökön a Facebook-oldalán közzétett videóban számolt be az Idősek Tanácsa tagjaival online módon tartott egyeztetéséről. Arról kérdezte őket, milyen tapasztalataik vannak az idősek védett vásárlási idősávjáról.

A tanács tagjai arról számoltak be, egyrészt örültek neki, hogy tudtak élni ezzel a lehetőséggel, sokan ki tudták használni ezt a vásárlásra. Ugyanakkor azt látják, hogy az ünnepek közeledtével mind nagyobb a tumultus, ráadásul egyre többen vannak szabadságon, és nő a feszültség a különböző korosztályok között a védett idősáv miatt. Ezért az Idősek Tanácsa tagjai azt tanácsolják, hogy a karácsonyi időszakra tekintettel, legalább hétvégére, de akár teljes egészében függesszék fel a védett vásárlási idősáv használatát.

Novák Katalin azt mondta: ezt a javaslatot továbbítja Orbán Viktor miniszterelnöknek.

Hulák Zsuzsa, az Idősek Tanácsa szakértője a videóban azt mondta: az idősávot köszönettel vették az kedvezményezettek. Ki is használták, amennyire lehetett, bár sok esetben el kellett térniük ettől, mert más időpontban kényszerültek vásárolni. Hozzátette: azt érzékelték, hogy a fiatalok sok esetben nem tudnak megfelelőképpen vásárolni, különösen hétvégén. Ez azért feszíti a családokat, mert a fiatalok este tovább dolgoznak, és hétkor az üzletek bezárnak, így ők már nem jutnak megfelelő áruhoz - jelezte.

Csütörtökön a kereskedelmi szervezetek is az idősek vásárlási sávjának felfüggesztését kérték az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni