Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2023. Február 06. 14:05, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Az ország legszegényebb falvaiban futnak tovább a korábbi Mol Bubi kerékpárok

Az ország legszegényebb falvaiban futnak tovább a korábbi Mol Bubi kerékpárok

Máltai szeretetszolgálat: a felzárkózó településeken futnak tovább az első Mol Bubi kerékpárok, ingyenes kölcsönzéssel.

Az ország legszegényebb falvaiban futnak tovább a korábbi Mol Bubi kerékpárok, ezeket térítésmentesen lehet kölcsönözni, vagy bizonyos esetekben jelképes bérleti díjért lehet tartós használatba venni a Felzárkózó települések programban dolgozó karitatív szervezetektől - közölte a Magyar Máltai Szeretetszolgálat hétfőn az MTI-vel.

Közleményük szerint a Budapesten hét éven át használt biciklik a feliratok eltávolítása után - eddig - hetvenhét településen váltak elérhetővé, hogy a legelesettebb családok munkába, iskolába járását, hétköznapi ügyintézését segítsék.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a modellváltás után kétezer, elsőszériás Bubi-kerékpárt adományozott a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak - írták.

Mint olvasható, a közösségi közlekedésből kivont, de erős vázszerkezete és a defektmentes tömör gumikerekei miatt még sokáig használható bicikliket a szeretetszolgálat tiszaroffi üzemében átnézik, elvégzik rajtuk az esetleges javításokat, majd megváltozott munkaképességű emberek eltávolítják róla a "Bubi" feliratot.

A kerékpárokból - a Felzárkózó települések programban közreműködő karitatív szervezetek igényei szerint - eddig 910 darabot szállítottak ki 77 településre. A bicikliket a programban dolgozó karitatív szervezetektől lehet kölcsönözni - közölte a szeretetszolgálat.

A kommüniké szerint folyamatosan érkeznek az igénylések a szeretetszolgálat tiszaroffi üzemébe, ahol újabb 280, használatra előkészített kerékpár vár kiszállításra, és még további 800-at alakítanak át a következő hónapokban.

Fotó: Molbubi.hu

Címkék: molbubi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.