Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. November 01. 08:50, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Az ősz leghidegebb hajnalával indult a november

Az ősz leghidegebb hajnalával indult a november

Az ősz eddigi leghidegebb hajnalával indult a november; a Nyírségben mínusz 2 Celsius-foknál alacsonyabb hőmérsékletet is mértek - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap a Facebook-oldalán.

Azt írták: az északkelet felől érkező hideg, száraz levegő hatására nagyjából a Dunától keletre található tájakon fagypont közelébe csökkent a hőmérséklet, kisebb körzetekben gyenge fagy is előfordult.

Mostanáig az idei ősz leghidegebb hajnala október 19-én volt, akkor a Pest megyei Kakucson mínusz 1,4 fokig hűlt a levegő. Most ennél egy fokkal hidegebbet mértek, Nyírlugoson mínusz 2,4 fokig csökkent a hőmérséklet november elsején hajnalra. Így most már ez az új őszi szezonrekord.

A Dunántúl nagyobb részén éjjel tartósan felhős volt az ég, így arrafelé enyhébb maradt az idő - tették hozzá.

Az előrejelzés szerint vasárnap napközben döntően 11-15 fokig emelkedik a hőmérséklet, de a délnyugati határ mentén kissé melegebb is lehet. Késő estére általában 5-13 fokra hűl le a levegő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.