Városlista
2021. augusztus 4, szerda - Domonkos

Hírek

2021. Március 27. 05:32, szombat | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Az osztrák kancellár bízik az igazságos vakcinaelosztásban

Az osztrák kancellár bízik az igazságos vakcinaelosztásban

Hosszú vita után sikerült csütörtök este az uniós állam- és kormányfőkkel megállapodnunk abban, hogy az unión belüli vakcinaelosztásnak vissza kell térnie az eredeti szolidáris, lakosságaranyos elosztási elvhez

- jelentette ki Sebastian Kurz osztrák kancellár pénteken újságírók előtt Bécsben.
A kancellár elmondta, a tagállami vezetők egyharmada "vehemensen" kiállt amellett, hogy a vakcinaelosztás egyenlőtlenségeit mielőbb meg kell szüntetni, ha tartani akarják a kitűzött célt, miszerint nyárra el kell érni az unió lakosságának 70 százalékos átoltottságát.

Hozzátette, bízik abban, hogy abból a plusz tízmillió adag Pfizer-Biontech vakcinából, melynek az unióba történő leszállítását a gyártó a második negyedévre előrehozta, Ausztria is kap. Az hogy konkrétan mekkora adag jut az egyes országoknak, még tárgyalások kérdése, de mindenképp "jó és szolidáris" kompromisszumnak kell születnie - hangoztatta.

Sebastian Kurz támogatásáról biztosította Ursula von der Leyen bizottsági elnököt abban, hogy az unióban gyártott koronavírus elleni oltóanyagok exportját szigorúbban ellenőrizzék.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Augusztus 04. 16:03, szerda | Külföld

Szeptemberi zárlatra készül az izraeli kormány

Újabb járványügyi szigorításokról döntött és szeptemberi zárlatra készül az izraeli kormány - jelentette a katonai rádió szerdán.

2021. Augusztus 04. 15:09, szerda | Külföld

Kézigránát felrobbantásával fenyegetőzött egy férfi az ukrán kormány székházában

Kézigránáttal ment be egy férfi Kijevben a kormány székházába szerdán, és azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja, de a rendőrök rövid idő alatt őrizetbe vették.

2021. Augusztus 04. 09:02, szerda | Külföld

A fertőzöttek száma 199,5 millió, a halálos áldozatoké 4,245 millió a világon

A világon 199 509 030 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 4 245 626 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint szerda reggeli adatai szerint.

2021. Augusztus 04. 06:00, szerda | Külföld

Egyre több a delta variánssal fertőzött beteg Szerbiában

Egyre magasabb azoknak a szerbiai betegeknek a száma, akik a koronavírus delta variánsával fertőződtek meg, magasabb, mint azoké, akik a brit mutációtól betegedtek meg