Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Május 19. 14:59, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Bakondi: a migráció továbbra is kihívást jelent

Bakondi: a migráció továbbra is kihívást jelent

A migráció a következő években is biztonsági kihívást fog jelenteni - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója csütörtök reggel az M1 csatornán.

Bakondi György felidézte, az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség (Frontex) legfrissebb jelentése szerint a nyugat-balkáni migrációs útvonal az egyik legaktívabb, itt jelentős a növekedés.

Hozzátette, egyre többen várnak Szíriában, Iránban és Törökországban is arra, hogy Európába indulhassanak.

Kijelentette: semmi nem valósult meg azokból a nyugat-európai elképzelésekből, amelyek szerint a migránsokat sikerül majd integrálni. Látható az is, hogy az Európai Unió migrációs politikája is változik, de továbbra is az illegális bevándorlás kezeléséről és nem a megállításáról beszélnek - közölte.

Bakondi György a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta azt is, hogy az orosz-ukrán háború ellátási gondokat okozhat a Száhel-övezet országaiban, ami újabb migrációs hullámhoz vezethet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.