Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Július 15. 16:01, péntek | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: police.hu

Bakondi: akár nagyobb migrációs nyomás is lehet, mint 2015-ben

Bakondi: akár nagyobb migrációs nyomás is lehet, mint 2015-ben

A prognózisok szerint akár nagyobb migrációs nyomás is érheti Európát, mint 2015-ben - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

Bakondi György szerint, ha nem sikerül az ENSZ koordinációjával a kibocsájtó országokba eljuttatni az ukrajnai háború miatt kieső élelmiszer-szállítmányokat, akkor tömegek kényszerülnek arra, hogy elhagyják országukat.

Az illegális bevándorlás ezért "tartósan velünk maradó", az emberek alapvető biztonságát, mindennapjait érintő problémát jelent - mondta.

A főtanácsadót kérdezték arról a csütörtöki, több szerb városban tartott rendőrségi razziáról is, amely során nagy mennyiségű fegyvert, lőszert és szúró eszközöket foglaltak le a migránsoktól.

Az, hogy ezek a bandák erőszakkal, fegyverrel is fellépnek, azt jelzi, "mindenre elszántak", a biztonsági fenyegetés elérte a kritikus határt - közölte Bakondi György.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.