Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. December 18. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Borult idő várható a hétvégén is

Borult idő várható a hétvégén is

A hétvégén is borult, párás idő várható, lehűlésre, érdemi csapadékra nem kell számítani. Karácsonyig nem is várható "télies fordulat".

Az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú, az MTI-hez csütörtökön eljuttatott előrejelzése szerint pénteken borult, párás, szürke idő várható, több helyen szitálással. Napközben javulnak a látási viszonyok, tartós sűrű köd inkább csak a Dunántúlon néhol, illetve a felhőbe burkolózó hegyvidéki tájakon lehet. Gyenge, illetve mérsékelt lesz a légmozgás, sok helyen szinte nem is mozdul majd a levegő. A leghidegebb órákban 0 és plusz 4, napközben plusz 2 és 6 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton és vasárnap is többnyire borult, párás, néhol ködös idő várható. Szombaton szórványosan, vasárnap többfelé valószínű szitálás, esetleg gyenge eső. A minimumok mindkét nap 0 és plusz 4, a maximumok plusz 2 és 6 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán közzétett videóban Üveges Zoltán elmondta: karácsonyig nem várható "télies fordulat". Karácsony második felében viszont már előfordulhat, hogy az eső mellett hó is hullik majd a hőmérséklet csökkenése mellett. Egyes hóvastagsági előrejelzések szerint például Budapesten 25-éig, jövő péntekig nincs esélye hónak, utána viszont legalább "mutatóba" kialakulhat vékony hóréteg. Majd szilveszterhez közeledve több centis hórétegre is lehet számítani - közölte a meteorológus.

Címkék: hétvége, időjárás, tél

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.