Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Október 01. 07:21, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Budapesten lehet a legjobban keresni

Budapesten lehet a legjobban keresni

A legjobban Budapesten keresnek az emberek, ott 233 ezer forint a bruttó átlagbér. A legkevesebbet a Nógrád megyeiek viszik haza - derül ki a Workania állásportál által működtetett fizetesek.hu legfrissebb kutatásából.

A felmérés szerint minden pozíciószinten Budapesten keresik a legtöbbet. Így például a segédmunkások átlagfizetése a fővárosban 125 ezer forint, míg a lista végén szereplő Tolna megyében 100 ezer forint alatt marad. Az is érdekes adat, hogy a Budapesten segédmunkát végzők átlagjövedelme magasabb, mint a Békés megyében az adminisztratív alkalmazottként dolgozóké, vagy a Csongrád megyében szakképzett munkaerőként dolgozóké.

Az adminisztratív alkalmazottak Budapesten átlagosan bruttó 190 ezer forintot vihetnek haza, míg az összes többi megyében 150 ezer forint alatt van a hasonló munkakörben dolgozók jövedelemátlaga, sőt: Somogy, Tolna, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Nógrád és Heves megyében a 130 ezer forintot sem éri el.

A szakképzett műszaki végzettségű alkalmazottak Budapesten 325 ezer forintot kereshetnek, a lista második helyén szereplő Fejér megyében 260 ezer forintot, a lista végén található Somogy megyében pedig 192 ezer forintot.

Ha valaki középvezetőként szeretne elhelyezkedni, Budapesten átlagosan 427 ezer forintos fizetésre számíthat, Komárom-Esztergom megyében 402 ezer forintra, míg az összes többi megyében a 400 ezret sem közelíti az átlagfizetés. Még a 300 ezer forintot sem éri el Bács-Kiskun, Baranya, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, valamint Csongrád megyében.

A felsővezetők is a fővárosban kereshetnek a legtöbbet az adatok szerint: 771 ezer forint az átlagjövedelem ebben a kategóriában, míg a lista második helyén Fejér megye áll, 680 ezer forinttal. Komárom-Esztergom megyében 678 ezer forint a jövedelemátlag, míg a lista utolsó helyén álló Békés megyében 358 ezer forint a felsővezetők átlagjövedelme.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.