Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Április 28. 07:15, szombat | Sport
Forrás: Felix Promotion Kft.

Button nyomában

Button nyomában

Szabó Krisztián mozgalmas hétvége elé néz: a kétszeres junior autókrossz Európa-bajnok az idén először autóversenyez (de nem megszokott sportágában, hanem ralikrosszban)...

Ezen felül részt vesz azon a nagyszabású autósport-rendezvényen is, amelyet május 1-jén tartanak Budapest belvárosában.

„Eredetileg az volt a terv, hogy az autókrossz ob-futamon indulok a hétvégén és tesztelem az újonnan összerakott autómat, de végül másként alakult, mert a Formula-1-es rendezvényen kiállítják a vasszöcskémet, így szombattól keddig több ezer ember láthatja – mondta a Felix Promotion menedzseriroda által képviselt Szabó. – Hogy ne maradjak versenyélmény nélkül, ralikrosszban versenyzek majd egy bérelt Opel Corsa volánja mögött. Furcsa lesz, mert nem középen ülök majd és a kasznis autó azért jóval nagyobb mint egy vasszöcske, de nem félek. Az autókrosszban megtanultam murván közlekedni, a gokartban aszfalton, úgyhogy bízom benne, megoldom a feladatot. Extra kihívásként ott lesz még a joker-kör, ami ralikrosszos találmány és azt jelenti, hogy valamikor a futam során be kell iktatni egy hosszabb kört, de a versenyző dönti el, hogy mikor. Izgalmas lesz...”

Szabó Krisztián pályafutása első ralikrossz-viadala után (amely persze csak a kezdet, hiszen hosszú távra tervez ezzel a szakággal) Budapestre utazik a Kakucsringről – a fővárosban részt vesz azon a nagyszabású rendezvényen, amelyre a McLaren Formula-1-es brit pilótája, Jenson Button is hazánkba érkezik. A városi GP-n Button megy egy kört a Parlament előtt az F1-es versenygéppel, s őt követik a magyar autósport prominensei, köztük természetesen a fiatal és rendkívül tehetséges Szabó Krisztián, aki a korábbi autóját vezeti, mivel az új ki van állítva.

„Nagyon örülök, hogy részt vehetek ezen a rendezvényen, mert gyerekkorom óta a McLaren a kedvenc csapatom. Hamiltonnal tavalyelőtt találkoztam, remélem, most Buttonnal is válthatok néhány szót” – mondta Szabó.

Felix Promotion Kft.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.