Városlista
2021. augusztus 4, szerda - Domonkos

Hírek

2021. Június 17. 08:24, csütörtök | Külföld
Forrás: Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: pixabay

Delta variánst azonosítottak a Lampedusára érkezett bevándorlók között is

Delta variánst azonosítottak a Lampedusára érkezett bevándorlók között is

Terjed az elsőként Indiában azonosított vírusmutáció Olaszország több tartományában is, és a Delta variánst a Földközi-tengeren keresztül Lampedusa szigetére érkezett bevándorlók között is regisztrálták

- erősítette meg a lampedusai polgármester szerdán. Tíz, Bangladesből származó emberen mutatták ki a Delta variánst az utóbbi hetekben Lampedusára érkezett több ezer bevándorló között.

Salvatore Martello nyilatkozata szerint a csoport május utolsó napjaiban kötött ki, és az érkezésük utáni tesztelésen azonosították a vírusmutációt. Jelenleg még karanténban vannak a sziget partjainál tartózkodó komphajón, ahol az érkező migránsokat helyezik el legalább tizennégy napra. A lampedusai polgármester leszögezte, hogy a Delta variánssal fertőzöttek nem érintkeztek sem a sziget lakosaival, sem turistákkal.

Matteo Salvini azonnali intézkedést követelt a kormánytól. A Liga kormánypárt vezetője hangoztatta, hogy Olaszországnak "fizető turistákra, nem pedig partjain kikötő csónakokra van szüksége". Salvini emlékeztetett, hogy év eleje óta már több mint 17 ezer bevándorló érkezett a tavalyi év ugyanezen időszakában érkezett kevesebb mint hatezerhez képest.

Az ellenzéki Olasz Testvérek (FdI) politikusa, Fabio Rampelli, az alsóház alelnöke aggasztónak és a "Draghi-kormány nemtörődömsége" jelének nevezte, hogy Lampedusa alig 250 férőhelyes migránstáborában továbbra is több mint ezerkétszázan szoronganak, és közöttük Delta variánst is azonosítottak.

A vírusmutáció már több olaszországi tartományban jelen van egészen április óta: Lombardiában eddig 81 esetet, Venetóban ötvenet, az olasz csizma sarkában található Bari városában húszat, Szardínián egy tucatnyit azonosítottak. A szigeten a Delta variánst egy filmforgatáson dolgozó munkacsapat tagjain mutatták ki.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Augusztus 04. 16:03, szerda | Külföld

Szeptemberi zárlatra készül az izraeli kormány

Újabb járványügyi szigorításokról döntött és szeptemberi zárlatra készül az izraeli kormány - jelentette a katonai rádió szerdán.

2021. Augusztus 04. 15:09, szerda | Külföld

Kézigránát felrobbantásával fenyegetőzött egy férfi az ukrán kormány székházában

Kézigránáttal ment be egy férfi Kijevben a kormány székházába szerdán, és azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja, de a rendőrök rövid idő alatt őrizetbe vették.

2021. Augusztus 04. 09:02, szerda | Külföld

A fertőzöttek száma 199,5 millió, a halálos áldozatoké 4,245 millió a világon

A világon 199 509 030 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 4 245 626 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint szerda reggeli adatai szerint.

2021. Augusztus 04. 06:00, szerda | Külföld

Egyre több a delta variánssal fertőzött beteg Szerbiában

Egyre magasabb azoknak a szerbiai betegeknek a száma, akik a koronavírus delta variánsával fertőződtek meg, magasabb, mint azoké, akik a brit mutációtól betegedtek meg