Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Október 30. 11:21, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

E-mailben biztat a kormány a harmadik oltás felvételére

E-mailben biztat a kormány a harmadik oltás felvételére

E-mailben biztatja az embereket a kormány a harmadik oltás felvételére - tájékoztatta a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) pénteken az MTI-t.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a közleményben azt írta, hogy az oltási programmal kapcsolatban több millió magyar embernek juttatják el a kabinet felhívását, amelyben a harmadik oltás felvételére biztatják a korábban beoltottakat.

Az e-mailben felhívják az oltottak figyelmét, hogy a védőoltás után kialakuló védettség néhány hónap elteltével gyengülhet. "Ez minden vakcinára igaz" - emelte ki az államtitkár, megjegyezve: ezért a régebben oltottak számára is kiemelten fontos az ismétlő oltás.

Dömötör Csaba emlékeztetett arra, hogy Magyarország az elsők között tette lehetővé a harmadik oltás felvételét és az eddig beoltott 5 millió 950 ezer emberből 1 millió 191 ezren már fel is vették azt. "Ők jelentősen védettebbek a betegség súlyos lefolyása ellen" - szögezte le.

Azt javasolják, hogy aki elmúlt 18 éves és már több mint 4 hónapja vette fel korábbi oltását, jelentkezzen az ismétlő harmadik oltásra is. Ennek beadását a háziorvostól lehet kérni, emellett az interneten, a www.eeszt.gov.hu/hu/web/guest/covid-oltas-idopontfoglalas oldalon is lehet időpontot foglalni valamely kórházi oltópontra.

A kormány arra is felhívja a figyelmet, hogy a legnagyobb veszélyben továbbra is a beoltatlanok vannak - írta az államtitkár, hozzátéve: őket arra kérik, hogy "saját életük és egészségük védelme érdekében mielőbb vegyék fel az oltást".

Továbbra is az oltás jelenti a legerősebb védelmet a vírus ellen - hangsúlyozta Dömötör Csaba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.