Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2023. Január 31. 11:38, kedd | Belföld
Forrás: OMSZ

Édesapja élesztette újra az újszülött csecsemőt

Édesapja élesztette újra az újszülött csecsemőt

Egy három napos csecsemő életéért küzdöttek Székesfehérváron.

Tegnap vihette haza először újszülött gyermekét a kórházból az a székesfehérvári házaspár, akik délután már minden szülő legrosszabb álmát élték át - írja közösségi oldalán az OMSZ.

A mindössze három napos csecsemő etetés után hirtelen fuldokolni kezdett, ezért a rémült édesapa rögtön mentőt hívott, majd a telefonos utasítások szerint megvizsgálta gyermekét. A csöppség azonban ekkor már nem lélegzett, így a mentésiránytó azonnal több egységet, köztük mentőorvosi kocsit is riasztott a helyszínre, miközben az újraélesztés lépéseire instruálta a szülőket.

Bár az apuka borzasztóan megijedt, az utasításokat pontosan követve küzdött a csecsemő életéért, ami néhány perc múlva sikerre vezetett és a kicsi légzése visszatért. A mentősök is perceken belül a helyszínre értek és emelt szintű ellátásba kezdtek, majd végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a gyermeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.