Városlista
2022. november 27, vasárnap - Virgil

Hírek

2011. December 16. 07:32, péntek | Kék hírek
Forrás: mno.hu/MTI

Elégette a pénzt a tolvaj

Elégette a pénzt a tolvaj

Egymillió forint értékű arany ékszert lopott el három tolvaj szerdán az egyik makói zálogházból.

A nyomozók az elkövetők közül kettőt elfogtak, az ékszerek többsége előkerült – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője csütörtökön.

Szenti Szabolcs elmondta: egy 36 éves makói férfi két társával, egy fiatal fiúval és egy nővel ment be a zálogházba. Kérésükre az eladó megmutatta nekik az egyik tálca aranyat. A nő elterelte az alkalmazott figyelmét, társa pedig a kabátjába rejtette egy másik tálca tartalmát. A lopás után a nő a zsákmányból kapott részét 170 ezer forintért értékesítette, majd hazament. A makói nyomozók hamar megállapították az elkövetők személyazonosságát, mivel korábbi bűncselekmények miatt már ismerték őket.

Amikor a rendőrök megjelentek a nő házánál, hogy előállítsák, az ijedtében az égő kályhába dobta a 170 ezer forintot, hogy eltüntesse a bizonyítékot. A rendőrök a házkutatások során a többi ékszer nagy részét megtalálták. A nyomozók elfogták a 36 éves makói férfit is, míg harmadik társuk, a fiatalkorú fiú ellen országos elfogatóparancsot adtak ki. A két gyanúsított beismerő vallomást tett.

Mivel az elfogott férfi februárban feltételes kedvezménnyel szabadult a börtönből, a makói rendőrkapitányság őrizetbe vette, és nagyobb értékre elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt előzetes letartóztatását kezdeményezte.

Címkék: tolvaj, zálogház

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 11. 18:05, péntek | Kék hírek

A kocsma tulajdonosára támadt, amiért be akart zárni

2022. November 10. 08:20, csütörtök | Kék hírek

Akkumulátort, katalizátort és közel 1000 liter gázolajat lopott, a rendőrök elfogták

Az eljárás adatai alapján a rendőrök 2022. november 6-án éjszaka a 710-es számú főúton, Papkeszi külterületén állítottak meg egy személygépkocsit, és ellenőrizték annak vezetőjét.

2022. Október 29. 09:58, szombat | Kék hírek

Megpróbált elmenekülni a rendőrök elől a suzukis, nem lett jó vége!

Bódult állapotban vezetett és még jogosítványa sem volt, a rendőrök elfogták, miután alaposan összetörte az autóját és magát.

2022. Október 22. 13:44, szombat | Kék hírek

Elfogtak egy drogterjesztő taxist Budapesten

A rendőrök kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítanak egy 43 éves férfit, aki taxijából árulta a tiltott szereket - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szombaton a police.hu oldalon.