Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. December 08. 09:02, szerda | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elítélték a traktorost, aki egy gyerek halálát okozta

Elítélték a traktorost, aki egy gyerek halálát okozta

Helybenhagyták másodfokon annak a férfinak a fogházbüntetését, aki mezőgazdasági vontatójával egy gyermek halálát okozta Vas megyében - tette közzé a Szombathelyi Törvényszék kedden.

A Szombathelyi Járásbíróság első fokon halálos közúti baleset gondatlan okozása vétségében mondta ki bűnösnek a vádlottat, és emiatt 1 év 8 hónap fogházra, valamint 375 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, hat évre eltiltotta a járművezetéstől és kötelezte a bűnügyi költségek megfizetésére - ismertették.

A bírósági honlapon olvasható közleményben felidézték, hogy a vádlott tavaly június 24-én este a szalmabálákkal megrakott mezőgazdasági vontatójával két alsórendű út kereszteződésében nem adott elsőbbséget a védett úton haladó személygépkocsinak és emiatt a két jármű összeütközött.

Az autó hátsó ülésén szabályosan, bekötve két kisgyermek utazott. Egyikük ülését a mezőgazdasági gép villája kirepítette az autóból, az ötéves kislány pedig azzal együtt az oldalára borult vontató alá szorult.

A gyerek másnap a kórházban meghalt, az autó vezetője pedig súlyosan megsérült.

A vádlott és védője a szabadságvesztés végrehajtásának felfüggesztését és a járművezetéstől eltiltás időtartamának csökkentését kérve fellebbezett az elsőfokú ítélet ellen, de a törvényszék helybenhagyta a járásbíróság döntését, amely így jogerős lett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.