Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Június 26. 17:58, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Eső és némi enyhülés várható június utolsó napjaiban

Eső és némi enyhülés várható június utolsó napjaiban

A heves zivatarokkal kísért hidegfront hatására június utolsó napjaiban kissé enyhül az eddigi kánikula, néhol csak 20 Celsius-fok körül alakulnak a maximumok.

A jövő héten is többször lesznek záporok, zivatarok, mindeközben a hét második felétől többfelé ismét 30 foknál is melegebb lesz - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
Hétfőn a Dunántúlon felhőátvonulásokra, több helyen szeles időre lehet számítani hosszabb-rövidebb napos időszakokkal, legfeljebb elszórt, rövid záporokkal. Sopron és Kapuvár térségében időnként viharos széllökések lehetnek. A Dunától keletre többfelé lehet záporeső, zivatar, főleg a Balassagyarmat-Békéscsaba vonal mentén helyenként felhőszakadás is. A keleti országrészben továbbra is gyengébb lesz a szél, de a zivatarokat errefelé is kísérhetik viharos szélrohamok. A legalacsonyabb hőmérséklet 16-21, a legmagasabb hőmérséklet 21-30 fok között valószínű, a leghűvösebb idő a Fertő-tó környékén, a legmelegebb a Duna-Tisza köze délnyugati részén várható.

Kedden kezdetben többfelé, majd egyre kevesebb helyen alakulhat ki csapadék. A középső és keleti országrészben várható eső, zápor. A Tiszántúlon egy-egy zivatar sem kizárt. A Dunántúlon több órára kisüt a nap, de estére már nagy területen kiderül az ég. A leghidegebb órákban 14-19 fok lehet. Nappal 23-28 fokig melegszik a levegő.

Szerdán már túlnyomóan derült idő várható csapadék nélkül. A minimumhőmérséklet 11-16, a maximumhőmérséklet 27-31 fok között valószínű.

Június utolsó napján, csütörtökön kezdetben gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, késő délutántól pedig már erőteljesebb felhőképződésre kell számítani. Estétől a Dunántúlon néhol zápor, zivatar is előfordulhat. Nyugat-Magyarországon erős, emellett zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 13-18, a legmagasabb hőmérséklet 28-32 fok között alakul.

Pénteken több órára kisüt a nap, viszont elszórtan - főként északon és keleten - záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A leghidegebb órákban 15-20 fok lehet. Napközben 25-31 fokig melegszik a levegő.

A többórás napsütés mellett szombaton és vasárnap is lehetnek néhol záporok, zivatarok. A minimumhőmérséklet mindkét nap 14-19 fok között valószínű. A nappali maximumok szombaton várhatóan 28-32, vasárnap 27-32 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Címkék: eső, időjárás, június, nyár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.