Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. December 06. 07:48, kedd | Kék hírek
Forrás: mno.hu/MTI

Hat pénzszállítóra csaptak le a fegyveresek

Hat pénzszállítóra csaptak le a fegyveresek

Pénzszállítók elleni, fegyverrel elkövetett rablássorozat gyanúsítottjait fogták el a közelmúltban a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai – közölte Csizner Zoltán, az NNI főigazgatója hétfőn budapesti sajtótájékoztatón.

Mint kifejtette, a gyanú szerint az elkövetők 2010 júliusától 2011 márciusáig hat pénzszállítót raboltak ki. November közepén Pomázon elfogták P. Richárdot és É. Zoltánt, társuk, Kapornai Róbert szökésben van, ellene országos elfogatóparancsot adtak ki.

Mihály Csaba, az NNI különleges ügyek osztályának vezetője elmondta: a gyanúsítottak a pénzszállítóktól több mint százmillió forintot, továbbá hét lőfegyvert raboltak el. A házkutatásokon pénzt nem találtak, és a fegyverek közül sem került elő mindegyik, így a szökésben lévő gyanúsítottnál is lehet fegyver – figyelmeztetett Mihály Csaba.

Hozzátette: a házkutatásokon a pénzszállítóktól elrabolt lőfegyverek közül négyet, valamint egy AK gyártmányú gépkarabélyt találtak meg. Mihály Csaba ismertetése szerint a bűncselekményeket hasonló módszerrel követték el. Amikor az értékszállító kiszállt az autóból, és kezében a pénzkazettával a pénzintézet felé tartott, az elkövetők felfegyverkezve rátámadtak, és elvették tőle a pénzt és a fegyverét. Lövés egyik esetnél sem dördült.

Profik

Mint mondta, előfordult, hogy ötmillió, de olyan is, hogy 40 millió forinttal sikerült távozniuk. A bűncselekményeket „profi módon” hajtották végre, semmilyen nyomot nem hagytak maguk után – tette hozzá Mihály Csaba.

A két elfogott elkövetőt november 15-én vették őrizetbe, majd november 18-án a Budai Központi Kerületi Bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat. Mihály Csaba úgy fogalmazott: ez az eset is jól mutatja, hogy „nem éri meg értékszállítót megtámadni, mert előbb vagy utóbb úgyis lebuknak”.

Csizner Zoltán, az NNI főigazgatója arra is kitért, hogy a karácsony előtti időszakban gyakoribbá válnak a pénzintézetek, pénzszállítók ellen fegyveresen elkövetett bűncselekmények. Hozzátette: az elmúlt öt évben ezek előfordulása is csökkenő tendenciát mutat.

Az eddigi legnagyobb zsákmány

Csizner Zoltán a múlt szerdai, pénzszállítót érő támadás kapcsán azt mondta: az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nyomoz, így erről a bűncselekményről nem tudnak nyilatkozni. A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a 37 éves Lőrincz Róbert szerda délután ellopta a munkavégzéshez használt, általa vezetett gépkocsit a II. kerületi Medve utcából, az I. kerületi Donáti utcába hajtott, majd a járműben lévő pénzt elvitte.

A pénzszállító autó sofőrje az MTI Hírcentrum értesülése szerint 1,2 milliárd forinttal, az eddigi legnagyobb magyarországi zsákmánnyal menekült el. Vasárnap a BRFK honlapján azt közölte: a bíróság nemzetközi elfogatóparancsot adott ki az ellen a férfi ellen, aki a gyanú szerint ellopta az őrzésére bízott pénzszállítmányt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.