Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Január 15. 11:04, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Hatalmas pincében termesztett kábítószert a lebukott magyar-vietnámi banda

Hatalmas pincében termesztett kábítószert a lebukott magyar-vietnámi banda

Kábítószer-termesztő vietnámi és magyar állampolgárok ellen emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség - közölte a vádhatóság hétfőn az MTI-vel.

Az öt férfi Ormosbánya külterületén, egy pincerendszerben termesztett indiai kendert.

A vádirat szerint a két vietnámi férfi egyike - aki 2000 óta Magyarországon él és már volt büntetve kábítószerrel összefüggő bűncselekmény miatt - határozta el, hogy nagyüzemi méretekben fog indiai kendert termeszteni. Fiatalabb társa - aki életvitelszerűen Csehországban él - szerezte be az ehhez szükséges növényi töveket.

Ormosbányán a magyar vádlottak egyike, egy 62 éves férfi szerezte meg a külterületi ingatlant, amely alatt mintegy 1500 négyzetméternyi pince húzódott. Két magyar társával, a vietnámiak útmutatása alapján, alakították át a pincét a termesztéshez, a pénzt a külföldiek adták.

A termesztés 2016 novemberében kezdődött meg, az ültetvény napi gondozását a fiatalabb vietnámi végezte. Az egyik magyar férfi a vietnámiaktól látott technológia segítségével saját háza pincéjében is kialakított egy kisebb ültetvényt.

Amikor a rendőrség rajtuk ütött, a helyszínen csaknem ezer tő lábon álló kendert találtak, míg a korábban leszüretelt növényeket a padlón felhalmozva vagy már zsákokba csomagolva találták. A lefoglalt növények hatóanyaga kábítószernek minősül és meghaladja a különösen jelentős mennyiséget, a tiszta hatóanyag tartalom csaknem egy kilogramm.

Az ügyészség valamennyi vádlottra fegyházbüntetés kiszabását, a magyar vádlottak esetében közügyektől eltiltást, a vietnámiak tekintetében kiutasítást, továbbá vagyonelkobzást is indítványozott - közölte a vádhatóság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során