Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Június 28. 16:04, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Húsz vádlottat ítéltek el embercsempészés miatt Szegeden és Makón

Húsz vádlottat ítéltek el embercsempészés miatt Szegeden és Makón

Húsz vádlottat ítéltek el több ügyben embercsempészés bűntette miatt Szegeden és Makón - tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője hétfőn az MTI-t.

Horváth-Tóth Imola közölte, a Szegedi Járásbíróság a több éve folyó eljárásban 18 vádlottat ítélt szabadságvesztésre embercsempészés bűntette miatt. A magyar állampolgárságú vádlottak hosszabb időre szervezett, összehangoltan működő embercsempészéssel foglalkozó bűnszervezetet hoztak létre, amelynek célja az volt, hogy segítséget nyújtsanak harmadik országbeli állampolgároknak a zöld határon történő átjuttatásához, és az Európai Unió tagállamaiba történő szállításához. A bűnszervezet tagjait a bíróság - nem jogerősen - kettő év és kilenc év közötti fegyházbüntetéssel sújtotta.

A Makói Járásbíróság előkészítő ülésen ítélte el embercsempészés miatt azt a török kamionsofőrt, aki Romániában vett föl teherautója rakterébe 33 szír és török állampolgárt tavaly decemberben. A vádlott a migránsokat Magyarországon keresztül az Európai Unió más tagállamába akarta szállítani, de a magyar határellenőrzés során megtalálták őket. A bíróság a vádlottal szemben kettő és fél év börtönbüntetést szabott ki és négy évre kiutasította Magyarország területéről. Az ügyész súlyosításért bejelentett fellebbezése miatt az ítélet nem jogerős.

A Szegedi Törvényszék másodfokú tanácsa jogerősen egy év szabadságvesztést és hat év Magyarország területéről kiutasítást szabott ki azzal a szerb vádlottal szemben, aki szervezőként közreműködött abban, hogy 14 harmadik országbeli állampolgár illegálisan átlépje a szerb-magyar államhatárt 2014 májusában - tudatta a bíró.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére