Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. Február 11. 07:44, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Influenza - már öt megyében és a fővárosban van kórházi látogatási tilalom

Influenza - már öt megyében és a fővárosban van kórházi látogatási tilalom

Már öt megyében és Budapesten is több kórházban van érvényben teljes vagy részleges látogatási tilalom az influenzás megbetegedések halmozódása miatt.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat legfrissebb adatai szerint Budapesten a Bethesda gyermekkórház II. és III. gyermekosztályán, valamint az Egyesített Szent István és Szent László Kórház-Rendelőintézet Hematológiai és Őssejt-transzplantációs osztályának valamennyi részlegén van látogatási tilalom.

Nógrád megyében, Balassagyarmaton a Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet gyermekosztályán, szülészeti-nőgyógyászati osztályán és újszülött részlegén tilos a látogatás.

Heves megyében Mátraházán, a Mátrai Gyógyintézet valamennyi osztályán és részlegén, míg az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet Csecsemő-, Gyermekgyógyászati és Neonatológiai osztályain, valamint a Szülészet-Nőgyógyászat, KAIBO osztályain tilos a látogatás.

Komárom-Esztergom megye az Oroszlányi Szakorvosi és Ápolási Intézet krónikus fekvőbeteg ellátás teljes területén van érvényben látogatási tilalom.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a miskolci Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban szerdán a koraszülött-újszülöttpatológiai osztály, szülészeti és nőgyógyászati osztályon léptettek életbe tilalmat.

Ezek mellett az ÁNTSZ szerdai tájékoztatása szerint péntektől Fejér megye valamennyi gyógyintézményében megtiltják a betegek felkeresését.

Az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdán azt közölte: az elmúlt héten 73 százalékkal több beteget regisztráltak az influenzafigyelő-szolgálatban részt vevő orvosok, mint az azt megelőző héten.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.