Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. Augusztus 14. 14:21, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress

Ingyenesek lesznek a tankönyvek

Ingyenesek lesznek a tankönyvek

A jövőben központilag koordinálják a tankönyvterjesztést annak érdekében, hogy ne a piaci érdekektől függjön, hogy a gyerekek megkapják-e a tankönyveket - értesült a Magyar Nemzet.

Gloviczki Zoltán, közoktatásért felelős államtitkár szerint az új Nemzeti alaptanterv életbelépésével drasztikusan csökken majd a túlzott tankönyvkínálat, s így néhány éven belül lehetőség lesz a mindenki számára ingyenes tankönyvek bevezetésére.

Magyarországon olyan helyzet alakult ki, hogy az önkormányzatok és a tankönyves vállalkozók közötti konfliktus összefügghet az állampolgári kötelességnek számító közoktatás helyzetével. Ugyanis nem kizárt, hogy egyes önkormányzatok felhalmozódó tartozása miatt nem minden diák kapja meg a tanévkezdésre a tankönyveit.

Gloviczki Zoltán úgy nyilatkozott a Magyar Nemzetnek, hogy az önkormányzatok külön megkapták a tankönyvellátásra finanszírozandó összeget, vagyis a költségvetési támogatásukat valószínűleg másra fordították. Hozzátette: az állam kötelessége a kialakult helyzet rendezése, ezért a kormány áttekinti a tankönyvpiac szabályozását és a tankönyvterjesztést a jövőben központilag koordinálják majd.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: tankönyv

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.