Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Július 01. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: mti

Ismét kánikula és extrém UV-sugárzás várható

Ismét kánikula és extrém UV-sugárzás várható

Szerdán ismét kánikula várható, extrém lesz az UV-sugárzás, és több megyében zivatarra, felhőszakadás is lehet számítani.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: a középhőmérséklet, főként az ország déli felén, elérheti a 25-26 Celsius-fokot. A hőség veszélye miatt Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Somogy és Tolna megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Az országos előrejelzés szerint a leghidegebb órákban 13-19 fok lesz. Napközben 29-34 fokig melegszik a levegő.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy szerdán a figyelmeztetési értéket meghaladó, 8,3-as (extrém) UV-B sugárzás várható. Ilyenkor normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet. Napközben, 11 és 15 óra között, lehetőség szerint el kell kerülni a napozást.

A meteorológiai szolgálat kitért arra is, hogy késő délutántól előbb az Alpokalja térségében, majd később a Dunántúlon helyenként máshol is kialakulhatnak zivatarok, amelyek között egy-egy hevesebb is lehet. Az intenzívebb zivatarokat felhőszakadás, viharos széllökések, valamint nagyobb méretű jégeső is kísérheti.

Zivatarveszély miatt Vas, Veszprém és Zala megyére másodfokú, Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy és Tolna megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére a felhőszakadás veszélye miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.