Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. Július 26. 17:02, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció:pixabay

Ismét másodfokú riasztásokat adtak ki több megyére

Ismét másodfokú riasztásokat adtak ki több megyére

Több megyében ismét másodfokú riasztásokat adott ki a felhőszakadás veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez vasárnap délután eljuttatott veszélyjelzésük szerint Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét érintik a másodfokú riasztások. Ezeken a területeken a következő órákban az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 milliméternél is több eső hullhat.

Szintén a felhőszakadás veszélye miatt Budapesten, valamint Pest, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok és Komárom-Esztergom megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Zivatarveszély miatt az egész országra kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

Azt írták: előbb a hegyvidéki területeken (Északi-középhegység), majd főként az Alföldön várható több helyen zivatar. A lassan áthelyeződő csapadékgócokból a Dunától keletre (a leginkább északkeleten) helyenként felhőszakadás valószínű. Egy-egy helyen jégeső is lehet, a zivatarokhoz átmenetileg erős, esetleg viharos szél társulhat. A Dunántúlon kevesebb helyen várható zivatar, de azok és a délután északnyugatra érkező gyengülő fronton kialakuló záporok idején viharos, óránkénti 60 kilométeresnél erősebb lehet a szél.

Éjjel és reggel főként az ország keleti, északkeleti harmadában valószínű helyenként zivatar, nagy mennyiségű csapadék kíséretében. Hétfőn délután, este az ország északkeleti felén (körülbelül a Salgótarján-Szeged vonaltól északkeletre) szórványosan, másutt kis eséllyel elvétve lehet zivatar, amelyet néhol viharos széllökés, felhőszakadás és jégeső kísérhet.

Az előrejelzés szerint a legmagasabb hőmérséklet 25 és 30 Celsius-fok között alakul. Késő estére 17 és 22 fok közé hűl le a levegő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során